9 mjesta za posjetiti u Lamphunu Čar zemlje Lanna koju biste trebali posjetiti jednom

Pročitajte 6,092

Preporučeno 9 Putovanje do Lamphuna 2564 Lanna zemlja koja je puna šarma umjetnosti i kulture. Stari chedi, umjetnost Lanna, ako imate priliku, trebali biste ga posjetiti jednom.

Lamphun je mala provincija na sjeveru nedaleko od Chiang Maija. To je stari grad prepun zanimljivih povijesnih priča, još jedan grad u Kraljevstvu Lanna. Trenutno Lamphun ima velik potencijal u turizmu u smislu umjetnosti i kulture. Postoje turističke atrakcije i hramovi. stara pagoda Autentična Lanna umjetnost s izvrsnim uzorcima. Štoviše, ručni radovi koji su se dugo nakupljali postali su poznati proizvodi poput yok dok svile. Čar zemlje Lanna To biste trebali doživjeti jednom. Ostavimo jedni druge. Gdje se ima za pratiti? Idemo vidjeti.

1. Wat Phra That Haripunchai Woramahawihan

Wat Phra That Haripunchai Woramahawihan nalazi se u središtu Lamphuna. Postoji Phra That Haripunchai Od davnih vremena bilo je važno svetište u Lanni. Izgrađena je 1651. godine, a ujedno je relikt godine Rođenja pijetla. Iako slika Bude nije velika, izgrađena je proporcionalnog oblika. i lijep sa zlatnim jangom koji odražava sunčevu svjetlost, tjerajući relikvije da izgledaju izvanredno između ostalih hramova Osim toga, unutar hrama nalazi se muzej koji prikazuje mnoge artefakte. Također će se na dan punog mjeseca 6. lunarnog mjeseca svake godine održavati ceremonija štovanja i kupanja.

Adresa: Chaimongkol cesta (gradsko središte Lamphun), podruk Nai Mueang, okrug Mueang Lamphun, provincija Lamphun

Radno vrijeme - zatvaranje: svakodnevno od 07.00:18.00 do XNUMX:XNUMX.

Broj telefona: 053-563-612

Web stranica: -

Facebook: facebook.com/Wat Phra That Haripunchai Woramahawihan, provincija Lamphun

2. Nacionalni muzej Hariphunchai

Nacionalni muzej Hariphunchai Smješten nasuprot Wat Phra That Hariphunchai Unutar muzeja izložba starina podijeljena je u 3 prostorije, što je velika izložbena soba. To je dugačka dvorana na gornjem katu zgrade u kojoj su predmeti izloženi u 3 razdoblja, što je nekadašnje razdoblje Haripunchai. Razdoblje Hariphunchai i razdoblje Lanne, uključujući slike Bude, glave Bude, otiske i šare itd., sobu koja prikazuje narodnu umjetnost i rezbareno drvo. To je mala izložbena soba u maloj jednokatnici s dvoranom povezanom s gornjeg kata velike zgrade. Izloženi predmeti su umjetnost razdoblja Lanna Rattanakosin, koja izražava lokalnu mudrost poput kućanskih aparata. alat za kovanje alata za tkanje narodni instrument Phan cvijeće, Chien Mak, itd., I kamena soba s natpisima. To je dvorana na otvorenom u prizemlju zgrade. Izložbeni natpisi iz razdoblja Haripunchai Oko 17. budističkog stoljeća i natpisi na Lanni od kamena Budistička era 20. stoljeća nadalje

Adresa: 122 Inthayongyot Road, podruk Nai Mueang, okrug Mueang Lamphun, provincija Lamphun

Radno vrijeme - zatvaranje: Svaki dan od 09.00:16.00 do XNUMX:XNUMX (zatvoreno u ponedjeljak, utorak i blagdane)

Broj telefona: 053-511-186

web stranica: www.virtualmuseum.finearts.go.th

Facebook: facebook.com/Nacionalni muzej Haripunchai Lamphun

3. Nacionalni park Mae Ping

Nacionalni park Mae Ping Obuhvaća područje od 3 provincije, i to Chiang Mai, Lamphun i Tak. To je šuma bogata prirodnim resursima, šumama i divljinom. Postoje dugi i složeni planinski lanci. Deseci velikih i malih potoka protječu glavnim, Huai Mae Haad, Huai Mae Ko i prekrasnim prirodnim krajolicima, posebno šumskim područjem smještenim na lijevoj obali rijeke Ping, sjeverno od akumulacije brane Bhumibol. Postoje atrakcije poput vodopada Koh Luang, vrlo lijepog vodopada. Porijeklom iz potoka Mae Ko, koji teče kroz vapnenačke planinske lance silazeći niz 7 nivoa u veliki smaragdni bazen, Kaeng Ko dio je rezervoara brane Bhumibol i Thung Kik, prostranog prirodnog travnjaka usred listopadnih dvokrilnih šuma i mješovitih šuma. Tu su i staze prirode i promatranje ptica. koje ptice koje se lako vide poput djetlića itd.

Adresa: Podokrug Mae Lan, okrug Li, provincija Lamphun

Radno vrijeme - zatvaranje: svakodnevno od 08.00:16.00 do XNUMX:XNUMX.

Broj telefona: 052-030-380

Web stranica: -

Facebook: facebook.com/ Nacionalni park Mae Ping - Nacionalni park Mae Ping

4. Wat Phra Phutthabat Tak Pha

Wat Phra Phutthabat Tak Pha Važno je svetište provincije Lamphun. Smješteno je između Doi Mon Chang i Doi Kruea. Smatra se otiskom stopala Gospodina Bude koji je došao sjesti na područje gdje je haljina bila sušena. Na stijeni postoji mrežasta oznaka za koju se vjeruje da je trag ogrtača koji se suši. Na brdu iza hrama izgrađen je chedi. koja je spoj umjetnosti iz Phra That Doi Suthepa i Phre That Haripunchai Postoji 469 stepenica stepenica Naga koje povezuju chedi na Mon Doi i hram Phrabat Tak Pha u podnožju planine. Trenutno se automobil može podići na dan Atamija Buche, osmog opadajućeg mjeseca osmog lunarnog mjeseca, a to je dan kremacije tijela Gospoda Bude. U hramu postoji tradicija kupanja Budinih nogu svake godine.

Adresa: 279 selo br. 6, Ban Phrabat, podokrug Makok, okrug Pa Sang, provincija Lamphun

Radno vrijeme - zatvaranje: svaki dan

Broj telefona: 053-005-200

web stranica: www.phrabat.com

Facebook: facebook.com/Wat Phra Phutthabat Tak Pha

5. Wat Phra Yuen

Wat Phra Yuen, još jedan drevni hram u Lamphunu izvorno imenovan Wat Pruit Mahasathan Tu je važan drevni chedi, Phra Yuen Chedi. To je burmanska umjetnost, stil Mondopa. Gornja pagoda sastoji se od pet vrhova. s zvoncem u obliku chedija i malog okruglog chedija kao predsjednika Slično Anandi Chedi u Baganu i pagoda Wat Pa Sak Chiang Rai To je vrlo lijepa pagoda.

Adresa: 1 Ban Phra Yuen, selo br. 1, podokrug Wiang Yong, okrug Mueang Lamphun, Lamphun

Radno vrijeme - zatvaranje: svaki dan

Broj telefona: 053-530-755, 097-919-2514

Web stranica: -

Facebook: facebook.com/Wat Phra Yuen, provincija Lamphun

6. Spomenik Kruba Sriwichai

Spomenik Kruba Sriwichai Smješteno u podnožju Doi Ti Hram Wat Doi Ti, pod distrikt Pa Sak, oko 5 kilometara od grada Lamphun, duž ceste Chiang Mai-Lampang Phra Kruba Srivichai je redovnik, programer Lanna Thai-a. Beskrajno razvijajući mentalne i trajne objekte za ljude Lanna Živio je tijekom godina 2421. - 2481. Njegovo nekadašnje prebivalište bilo je u Ban Mae Tuen, okrug Li, što je veliki ponos naroda Lamphun. Ovaj je grad rodno mjesto velikog sveca Lanne.

Adresa: križanje Doi Ti, cesta Chiang Mai-Lampang Okrug Mueang Lamphun, provincija Lamphun

Radno vrijeme - zatvaranje: svaki dan

Broj telefona: 053-248-604, 053-248-607, 053-302-500

Web stranica: -

Facebook: -

7. Hram Chamthewi

Wat Cham Thewi ili ono što mještani zovu Wat Ku Kut važan je drevni hram. još od razdoblja Lanna Thai koji su važni u pogledu povijesti i arheološki dokazi pronađeni u kamenim natpisima vjeruju da je kraljevski sin kraljice Chamadevi Velika pagoda I kralj Anantayot naredio je da se sagradi ovaj hram za spaljivanje. onda molim vas napravite Četvrtasti chedi ima vrh prekriven zlatom i zove se Suwanchangkoti Pagoda Suwanchangkoti ili pagoda Chamadevi četvrtasta pagoda Bodhgaya u Indiji Svaka strana ima sloj stojećih slika Bude u položaju davanja blagoslova. Nalazi se u luku na sve četiri strane, sa svake strane po 15 amuleta, ukupno 60 amuleta.Unutar chedija nalazi se pepeo kraljice Jamthewi, prvog kralja Nakhon Haripunchai. Kojih dana kasnije, vrh chedija je slomljen. Seljani ga zato zovu Ku Kut Chedi. Službeno ime ove je Pagoda Suwan Changkoko. ova pagoda Smatra se važnim arhitektonskim stilom u umjetnosti Haripunchai.

Adresa: Chamthewi Road, podruk Nai Mueang, okrug Mueang Lamphun, provincija Lamphun

Radno vrijeme - zatvaranje: svakodnevno od 08.00:17.00 do XNUMX:XNUMX.

Broj telefona : -

Web stranica: -

Facebook: -

8. Wat Phra Phutthabat Huai Tom

Wat Phra Phutthabat Huai Tom To je najveći hram u okrugu Li, a ujedno je i seoski hram ljudi Pak Nyaw. Na ulazu u hram nalazi se spomenik Phra Kruba Chaiwongsa. Interijer je jedinstven i lijep s Lanna identitetom. Napravljeno od laterita iskopanog iz lateritskih jama. stražnji dio hrama Važna mjesta uključuju Viharn Phra Muang Kaew gdje su relikvije lijepo ukrašene To je mjesto na kojem se nalazi stas Luang Pu Kruba Chaiwongsa Pattane.

Adresa: selo br. 8, područni dio Na Sai, okrug Li, provincija Lamphun

Radno vrijeme - zatvaranje: svaki dan

Broj telefona: 093-194-8577

Web stranica: -

Facebook: facebook.com/pagoda Wat Phra Phutthabat Huai Tom, okrug Li, provincija Lamphun

9. Wat Phra Taj Doi Wiang

Wat Phra Taj Doi Wiang Utvrđen je stari chedi koji sadrži relikvije, prema povijesti pretpostavlja se da je sagrađen 1220. godine nove ere, što odgovara vladavini Phra Nang Chamadewi Pathoma, vladara Lamphuna. Prema legendi, natpis na dlanu ostavlja govori da je Khun Luang Palawi Ja došao ovdje postaviti grad koji je bio pogranični grad i sagradio hram na planini Kasnije je bjesnio šumski požar, a ostali su samo chedi i mali paviljon.U hramu se također nalaze još 3 stare slike Bude, od kojih je prva brončana slika Bude u pokornom stavu Mara s širinom krila od 29 centimetara. Seljani su bili u nevolji, pa su ovu sliku Bude izveli na paradu tražeći kišu. Stoga su se seljani udružili da bi ovaj amulet nazvali Phra Chao Sai Fon, drugom Budinom slikom širine krila od 99 centimetara i ugrađenom u paviljon. Treći s širinom kruga od 89 centimetara ugrađen je u podnožju planine. Oboje su lateriti iznutra, a izvana ožbukani. Kad je otkriven, nije ostala puna glava zemlje, pa su je seljani nazvali. "Phra Chao Dam Din", gornji kat planine je mjesto Chedi That Doi Wiang, a svake godine 8. dana opadajućeg mjeseca 7. lunarnog mjeseca postoji tradicija kupanja relikvija.

Adresa: Selo br. 9, potkrug Banthi, okrug Banthi, provincija Lamphun

Radno vrijeme - zatvaranje: svaki dan

Broj telefona: 081-950-9195

Web stranica: -

Facebook: -

Evo 9 mjesta za posjetiti u Lamphunu koja smo okupili za naše prijatelje. Dopustite mi da vam kažem da u Lamphunu ima još mnogo zanimljivih mjesta za posjetiti, pojesti i pričekati da doživite. Jamčim da ćete o tome biti ovisni dok se sigurno ne želite vratiti.
"atrakcije"