16 mjesta za posjetiti u Sukhothaiju, mirnom gradu koji vrijedi posjetiti

Pročitajte 2,605

Preporučeno 16 Putovanje u Sukhothai 2021 Doživite povijesni grad i vidjeti ljepotu zgrada prije stotina godina zajedno s uzimanjem da udahnu prirodni miris tla Zbog toga ćete se osjećati potpuno zadovoljno.

Sukhothai, pokrajina poznata kao grad svjetske baštine I bilo je prvo kraljevstvo tajlandskog naroda prije više od 700 godina, gdje riječ Sukhothai dolazi od dvije riječi: Sukhothai + Uthai znači zora sreće. Mnogo je povijesnih atrakcija, drevnih lokaliteta, umjetničkih djela. jedinstven uključujući hramove i važna mjesta To je također grad prepun prekrasne prirode. i jednostavan način zajednice Ako danas netko nije posjetio Sukhothai Odvest će prijatelje kako bi iskusili veličinu ovog starog kraljevstva sa 16 mjesta koja treba posjetiti u Sukhothai, mirnom gradu koji vrijedi posjetiti. To će vas definitivno zaljubiti u Sukhothai.


1. Povijesni park Sukhothai

Povijesni park Sukhothai Prepuna je povijesti, drevnih spomenika i artefakata. koja je već dugo rame uz rame sa Sukhothaiem Unutar parka postoje i važna mjesta. kao što su Wat Si Chum, Wat Mahathat i Veliki spomenik kralju Ramkhamhaengu ima sjenovitu atmosferu Možete uživati ​​u vožnji biciklom po tom području, čineći da neprekidno posjećuju i tajlandske i strane turiste. Smatra se turističkom destinacijom u Sukhothaiu koju ne smijete propustiti.

Adresa: Podokrug Mueang Kao, okrug Mueang, provincija Sukhothai

Radno vrijeme - zatvaranje: svakodnevno od 6.30:19.30 do XNUMX:XNUMX.

Broj telefona: 055-697-527

web stranica: www.finearts.go.th

Facebook: facebook.com/ Povijesni park Suhothai


2. Wat Mahathat

Wat Mahathat nalazi se u povijesnom parku Sukhothai. To je najvažniji hram smješten u srcu Sukhothai-a. Bila je okružena zidovima i opkopima. Izvanredna značajka je Phra Chedi Mahathat u obliku grma. ili lotosov pupoljak je predsjednik Prekrasan je u stilu autentične umjetnosti Sukhothai. Okružen s 8 pagoda na istoj bazi Istočno od glavnog chedija nalazi se kraljevski viharn izrađen od laterita. koje je nekada bilo mjesto na kojem je bio upisan Phra Sri Sakyamuni Najveći brončani kip Bude na Tajlandu Trenutno je ugrađena u crkvu Wat Suthat Thepwararam, Bangkok.

Adresa: Povijesni park Sukhothai Podokrug Muang Kao, okrug Mueang, provincija Sukhothai

Radno vrijeme - zatvaranje: svakodnevno od 6.30:19.30 do XNUMX:XNUMX.

Broj telefona: 055-697-527

web stranica: www.finearts.go.th

Facebook: facebook.com/ Povijesni park Suhothai


3. Hram Sri Chum

Wat Si Chum ili Wat Ruesi Chum drevno je mjesto u povijesnom parku Sukhothai. Hram je drevno nalazište smješteno na sjeverozapadu. izvan gradskog zida Sukhothai Ovaj hram sadrži veliku sliku Bude u pokornoj Mari, koja se naziva Phra Atchana. Slika Bude zapisana je u Mondopu. Phra Phuttha Atchana poznata je po svojoj svetosti, šarmu i jedinstvenosti, pozivajući turiste da neprestano posjećuju i klanjaju.

Adresa: Moo 3, podruk Mueang Kao, okrug Mueang Sukhothai, 64120 Sukhothai

Radno vrijeme - zatvaranje: svakodnevno od 6.30:19.30 do XNUMX:XNUMX.

Broj telefona: 055-614-304

Web stranica: Web stranica: www.finearts.go.th

Facebook: facebook.com/ Povijesni park Suhothai


4. Povijesni park Si Satchanalai

Povijesni park Si Satchanalai Obuhvaća područje Tambon Si Satchanalai, Tambon Sarachit, Tambon Nong O, Tambon Tha Chai. Za drevni grad Si Satchanalai nalazi se u selu Phra Prang. Izvorno poznat kao grad Cheliong Kasnije je promijenio ime u Si Satchanalai Postoji 125 arheoloških nalazišta i artefakata, 204 je istraženo i otkriveno, što se smatra vrijednom baštinom Sukhothai-a. Svi koji vole proučavati povijest ne smiju propustiti doći ovdje.

Adresa: Si Satchanalai Subdistrict Okrug Si Satchanalai Sukhothai

Radno vrijeme - zatvaranje: svakodnevno od 8.00:17.00 do XNUMX:XNUMX.

Broj telefona: 055-950-714

web stranica: www.finearts.go.th

Facebook: facebook.com/Povijesni park Si Satchanalai


5. Wat Phra Sri Rattana Mahathat

Wat Phra Sri Rattana Mahathat Također nazvan Wat Phra Prang, smješten izvan zida starog grada Si Satchanalai, oko 30 kilometara jugoistočno, u hramu se nalaze važna povijesna mjesta, uključujući glavni prang izrađen od latera i ožbukan. Arhitektonski stil je u ranom razdoblju Ayutthaya. Unutar pagode izlazi stupa u obliku malog lotosovog pupa kao da je nad njom izgrađena. Trebao bi sadržavati važne predmete za bogoslužje. Zvali su seljani "Budino srce"

Adresa: 133 Moo 6, Si Satchanalai Subdistrict Okrug Si Satchanalai Sukhothai

Radno vrijeme - zatvaranje: svakodnevno od 8.30:16.30 do XNUMX:XNUMX.

Broj telefona: 055-950-714

Web stranica: -

Facebook: facebook.com/Wat Phra Sri Rattana Mahathat, Sukhothai


6. Projekt organske poljoprivrede Zračna luka Sukhothai

projekt organskog uzgoja Zračna luka Sukhothai To je projekt koji proizlazi iz namjere stvaranja koristi za društvo. Stoga je dio zemljišta oko zračne luke Sukhothai pretvoren u zelenu površinu. Unutar područja više od 800 rai podijeljenih u nekoliko zona. radi li se o zajednici mlinova za rižu Polja djedova i baka, mješovite vrtne parcele i učionice na otvorenom Svaka zona vodit će nas da naučimo o organskom uzgoju i iskusimo način samodostatnosti.

Adresa: Područje Moo 99 Khlong Krachong 1 / 3-2 Okrug Sawankhalok Sukhothai

Radno vrijeme - zatvaranje: svakodnevno od 08.00:18.00 do XNUMX:XNUMX.

Broj telefona: 055-647-290

Web stranica: -

Facebook: facebook.com/ projekt organske poljoprivrede Zračna luka Sukhothai - Projekt organske poljoprivrede


7. Nacionalni park Ramkhamhaeng

Nacionalni park Ramkhamhaeng Ili kako ga mi zovemo, Khao Luang se nalazi na području nacionalnog parka Ramkhamhaeng. To je najviši vrh provincije Sukhothai, koji se sastoji od 4 vrha, odnosno vrha Phra Khao Chedi. Planina Phra Mae Ya, planina Phu Ka i planina Narai Pješačka udaljenost je samo 3.7 kilometara. Pronaći ću prirodu koja je lijepa i obilna. Pogledajte veličanstveno more oblaka Svatko tko je tip močvara koji voli planinariti, reći ću vam da to ne propustite.

Adresa: 124 Moo 2, subrikt Sri Khiri Mat, okrug Khiri Mat, provincija Sukhothai

Radno vrijeme - zatvaranje: svakodnevno od 8.00:16.30 do XNUMX:XNUMX.

Broj telefona: 098-883-9297

Web stranica: -

Facebook: facebook.com/Ramkhamhaeng National Park - Nacionalni park Ramkhamhaeng


8. Hram Phiphat Mongkhon

Hram Phiphat Mongkhon To je jedan od važnih hramova u provinciji Sukhothai. Poznati nadaleko širom zemlje i inozemstva. Izvor je budističkih studija. i prirodne atrakcije s velečasnim ocem Worakhunom Prayutom Phra Ajarn Pipatmongkol Opat i dekan okruga Thung Saliam osnovali su hram i su razvili trajne objekte koji se klasificiraju kao jedinstveni U ovom hramu ima mnogo likovnih umjetnosti u drevnom tajlandskom Lanna stilu, poput crkve Ruan Kaew, Lanna Viharn, Phra Pariyat Dharma Study Ground. Odjel Pali Dharme, Razvoj i praksa Dharme uključujući i zlatnu sliku Bude Umjetnost razdoblja Sukhothai koja uključuje i stvara zvuk Poznat je zajedno s hramovima i Sukhothai-om.

Adresa: Tha Chum Soi 12, podokrug Thung Saliam Okrug Thung Saliam Sukhothai

Radno vrijeme - zatvaranje: svakodnevno od 8.00:17.00 do XNUMX:XNUMX.

Broj telefona: 055-659-164

Web stranica: -

Facebook: facebook.com/Wat Phiphat Mongkhon, Sukhothai


9. Ban Na Ton Chan

Ban Na Ton Chan To je zajednica koja je otvorena za turiste da ostanu i nauče o načinu života. U selu postoje turističke aktivnosti, poput pješačenja do slonskog kampa. Centar za njegu slonova bez krova nad glavom Pogledajte izradu namještaja od panjeva i otpalog korijenja. Pogledajte proizvodnu grupu izrađenu od ljuski kokosa. Pogledajte lokalno tkanje Proizvodnja rukotvorina iz lokalne mudrosti Tawong šetnja prirodom Pogledajte i kušajte sezonske voćnjake.

Adresa: 111 Moo 5, podruk Ban Tuek, okrug Si Satchanalai Sukhothai

Radno vrijeme - zatvaranje: svakodnevno od 6.00:17.00 do XNUMX:XNUMX.

Broj telefona: 088-495-7738

Web stranica: -

Facebook: facebook.com/Ban Na Ton Chan Homestay Sukhothai


10. Thung Thale Luang

Thung Thale Luang, prirodna atrakcija i mjesto je na kojem je "Phra Phuttha Rattanasiri Sukhothai", brončana slika Bude u pokornom stavu Mara, prekrasna, stara više od 700 godina. "Otok u obliku srca" smješten u srcu Thung Thale Luanga. Rođen je iz koncepta projekta Monkey Cheek. kako bi se riješio problem opetovanih poplava i suša na području Sukhothai pokretanjem projekta izgradnje vodospreme koristeći otvoreno more koje je u prošlosti bilo rezervoar vode Bageriranjem područja i kopanjem kanala za skretanje vode radi skladištenja na tom području za ljude. i dizajniran je u obliku srca

Adresa: 555 selo br. 5, podokrug Pak Khwae, okrug Mueang Sukhothai, provincija Sukhothai 64000

Radno vrijeme - zatvaranje: svaki dan

Broj telefona : -

Web stranica: -

Facebook: -


11. Špilja Chao Ram

Tham Chao Ram ili Tham Phra Ram Na području nacionalnog parka Si Satchanalai u Jedinici za zaštitu lovnog područja Wang Takhian Nacionalna šuma Mae Mok - Mae Lampun Otprilike 30 km od okruga Ban Dan Lan Hoi, u ovoj je špilji dom stotinama tisuća šišmiša. koja će navečer izaći zarađivati ​​za život leteći u dugačkom redu To je lijepa i impresivna slika za gledatelje.

Adresa: Moo 15, podokrug Wang Nam Khao, okrug Ban Dan Lan Hoi, provincija Sukhothai

Radno vrijeme - zatvaranje: svaki dan

Broj telefona: 061-276-6561

Web stranica: -

Facebook: facebook.com/Špilja Chao Ram


12. Svetište Phra Mae Ya

Svetište Phra Mae Ya mjesto je štovanja naroda Sukhothai. Također postoji vjerovanje da će Phra Mae Ya pomoći u uklanjanju problema. kad je netko u nevolji odvest će vas do svetišta Phra Mae Ya za gore navedeno I često je uspješan. U ovom je svetištu ugrađen duh kralja Ramkhamhaenga Velikog. i slika Phra Mae Ya Izvorno je svetište Phra Mae Ya bilo ugrađeno na brdu Phra Mae Ya. Kasnije su ljudi iz provincije Sukhothai pozvani da se učvrste u novom gradu. izgradnjom suda ispred gradske vijećnice

Adresa: Nikornkasem Road, podokrug Thani, okrug Mueang Sukhothai, 64120 Sukhothai

Radno vrijeme - zatvaranje: svakodnevno od 08.00:17.00 do XNUMX:XNUMX.

Broj telefona: 0-5561-4304

Web stranica: -

Facebook: -


13. Dugin vodopad

Vodopad Sai Rung nalazi se u nacionalnom parku Ramkhamhaeng. To je poznati i lijepi vodopad koji potječe iz izvorišta oko Khao Chedija. Postanite potok Khlong Phai Na koji teče niz visoku liticu. dok ne postane magla i rođena je vrlo lijepa duga Ovaj slap ima ukupno 4 razine. Ako želite u potpunosti vidjeti ljepotu vodopada, morate se popeti na 4. kat, udaljen oko 1.2 kilometra od Jedinice za zaštitu nacionalnog parka.

Adresa: Poddokrug Ban Namphu, okrug Khiri Mat, provincija Sukhothai

Radno vrijeme - zatvaranje: svakodnevno od 06.00:18.00 do XNUMX:XNUMX.

Broj telefona : -

Web stranica: -

Facebook: -


14. Vodopad Lam Kleaw

Vodopad Lam Khiaw Smješten u Nacionalnom parku Ramkhamhaeng. Riječ je o slapu srednje veličine s vodom koja teče tijekom cijele godine, a bistra voda okružena je prelijepim prirodnim uvjetima mješovitih listopadnih i suhih zimzelenih šuma koje se povremeno ubacuju. Mnogo je velikih stijena. Atmosfera je tiha, sjenovita, prohladna i pruža privatnost. Smatra se još jednim zanimljivim i zanimljivim mjestom za posjetiti Sukhothai.

Adresa: Podokrug Na Choeng Khiri, okrug Khiri Mat, provincija Sukhothai

Radno vrijeme - zatvaranje: svakodnevno od 07.00:17.00 do XNUMX:XNUMX.

Broj telefona : -

web stranica:

Facebook: -


15. Vodopad Tat Duan

Vodopad Tat Duan Smješteno je u Nacionalnom parku Si Satchanalai. Jedan je od manje poznatih slapova. Uvjeti su i dalje bili obilni i mirni. na području nacionalnog parka Si Satchanalai Zahtijeva šetnju prirodnom stazom Pogodno za zalutale turiste Ovaj vodopad karakterizira široko kameno dvorište i bazen u Huai Tha Phae. kaskadni potok Od litice do dna sposoban plivati pogodan za opuštanje

Adresa: Podokrug Ban Kaeng, okrug Si Satchanalai Sukhothai

Radno vrijeme - zatvaranje: svakodnevno od 07.00:18.00 do XNUMX:XNUMX.

Broj telefona : -

Web stranica: -

Facebook: -


16. Vodopad Tad Dao

Vodopad Tad Dao nalazi se u okrugu. Nacionalni park Si Satchanalai Potječe iz Huai Mae Tha Phae i pada kroz liticu visoku oko 50 metara. To je vrlo lijep veliki vodopad. Priroda slapa podijeljena je u 2 potoka koji se slijevaju u sliv ispod. tijekom kišne sezone Magla slapa širit će se svuda uokolo. i reflektirajući sunčevu svjetlost stvarajući prekrasnu dugu Ovaj se slap nalazi oko 4 kilometra od ureda Nacionalnog parka, a morate hodati uz potok. Stanje posljednjeg dijela je prilično strmo.

Adresa: Podokrug Ban Kaeng, okrug Si Satchanalai Sukhothai

Radno vrijeme - zatvaranje: svakodnevno od 07.00:18.00 do XNUMX:XNUMX.

Broj telefona : -

Web stranica: -

Facebook: -

Evo 16 mjesta koja treba posjetiti u Sukhothaiu. koje smo uveli Dopustite mi da vam kažem da Sukhothai nije samo dobar za povijest i drevna nalazišta, već ima i prirodu bogate šume. i način života u zajednici Dopustite mi da vam kažem da sam otišao u provinciju koju je vrlo zanimljivo posjetiti.


Rezervirajte jeftini hotel u Sukhothai
"atrakcije"